tiistai 5. maaliskuuta 2013

Mikä vuodenaika?

Viimeksi höpisin jo jotain keväästä, mutta en kyllä nyt oikein ole varma, mikä vuodenaika on kyseessä. Yhtenä päivänä tupsahtaa pihaan 15 cm uutta lunta ja pakkanen paukkuu parissa kympissä, kun edellisenä päivänä on tullut tuijoteltua sulaa asfalttia auringonpaisteessa... Kotiin alkaa hiipimään mainoksia kevät- ja kesävaatteista, lehdet pursuavat kevään meikkivinkkejä, huolettomia hiuksia ja rimpsumekkoja. Aika utopistinen tunnelma litkiä aamun teekuppia katsellen sandaalien kuvia samalla kun ulkona sataa jäähileitä.

Ostin hiljattain uuden Costume-lehden, kuten tapanani on, sen ollessa alennuksessa (nyt se oli 3,90€). Olivia ja Costume ovatkin ainoat suomalaiset lehdet, joita ostan silloin tällöin, äidiltä puolestaan saan usein sisustuslehtiä luettavakseni. Olen kovasti pitänyt molemmista ja Oliviaakin olen seurannut sen ensinumerosta lähtien, vaikka silloin olin vielä aika kaukana siitä kolmekymppisestä, jolle lehti itseään markkinoi. Uusi Costume kertoi kuitenkin jotain kevään ja kesän tulevista trendeistä, joita tutkin mielenkiinnolla, kunnes tajusin, että en edelleenkään tiedä, mitä päälleni laittaisin.

Ysäri Hip Hop on kuulemma inspiroinut tulevaa muotia sen verran, että kauppoihin on tulossa lappuhaalareita, metallinhohtoa, tuubitoppeja ja logoja... Kivaa. Siis kaikkea, mitä en voi sietää. Metallinhohto nyt on ihan jees, hyvällä maulla... mutta yh. Lappuhaalarit olivat ehkä kivat silloin joskus 6-vuotiaana ja jos totta puhutaan, mielestäni sekin on liian vanha moisia käyttämään.


Petyin nyt kyllä sinänsä tähän uusimpaan Costumeen... Kyllähän lehdestä löytyi kaikki se, mistä kannessa puhuttiinkin, mutta nyt jäi kyllä harhaanjohtavan mainonnan maku suuhun sinänsä, että moni juttu, joka oli lähinnä pieni maininta lehdessä, oli nostettu kanteen ikään kuin suurenakin otsikkona. Mutta, kaikesta ei voi syyttää lehteä. Kevään ja kesän vaateideat eivät vaan suurilta osin jaksaneet sykähdyttää laisinkaan. Muistan 90-luvun pukeutumisen sen verran hyvin, että en halua siihen palata takaisin, kiitos vaan. Pilottitakit saavat myös osaltani jäädä kaupan henkareille.

Olen viime aikoina selannut enemmän muotijuttuja netistä ja lehdistä, kuin mitä ehkä ikinä. Haluaisin jotenkin uudistaa tyyliäni (tai kenties hankkia sellaisen), mutta en oikein tiedä mistä aloittaa. En ilmeisestikkään ole luontaisesti hyvä yhdistelmään erilaisia vaatteita ja asusteita - toisin kuten esim. äitini, jolla tosin on ollut aika paljon reippaammin aikaa muodostaa oma tyyli, kuin mitä itselläni. Kotikin kaipaisi jotain uudistusta... Tuntuu, että nykyisin aika ei riitä mihinkään! Eivätkä ne rahatkaan kyllä. 

Onneksi voin vielä hetken rauhoittua, sillä ulos vilkaiseminen kertoo, että se kevät taitaa vielä olla aika kaukana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti