tiistai 22. lokakuuta 2013

Ostos(keskus)ahdistus

Kävin viime viikon perjantaina äidin ja Miken kanssa ensimmäistä kertaa elämässäni Ideaparkissa, mikä aiheutti suurta hämmästystä työkavereiden keskuudessa - olenhan sentään asunut Tampereella suunnilleen yhtä kauan kuin mitä Ideapark on ollut olemassa. Suomalaisissa ostoskeskuksissa on muutenkin aina tullut käytyä melko niukasti, pieniä kun keskimäärin ovat, noin niinkun Usan ostoskeskuksiin verrattuna. Tampereella tulee useimmin käytyä Koskikeskuksessa, jossa normaalipäivänä on vielä ihan siedettävä meininki. Normaalipäivällä tarkoitan nyt esim. arkipäivää keskellä viikkoa, enkä mitään tapahtumapäivää tai lauantaita.

Ehkä olen liian kauan ollut lähinnä kotona nysväävä nörtti, mutta en mitenkään viihdy valtavien ihmismassojen joukossa julkisilla paikoilla. Ulkona en ahdistu, mutta esim. pienissä liikkeissä, jotka ovat täynnä porukkaa... Ugh. En nyt sentään koe mitään "hikisten käsien syndroomaa", mutta ei siinä tungoksessa tee mieli edes katsella mitään.

Ideaparkissa oli paljon väkeä. Liian paljon väkeä. Olihan syyslomaviikko ja vielä perjantaikin. Ideaparkissa oli myös paljon liikkeitä, jotka tuntuivat olevan suunnattu 10-15 vuotta nuoremmille neitokaisille, kuin mitä itse olen. Niin ja luonnollisesti niille XS ja S -kokoisille neitokaisille. Äidin seurana kävin sellaisissakin liikkeissä, joihin en normaalisti koskaan eksyisi ja yksi niistä tuottikin tulosta - nimittäin VeroModa, jossa en ole käynyt sitten teinivuosien. Sieltä ostin itselleni mitä pehmeimmän ja ihanimman neuletakin - uskomatonta. Sieltä tarttui mukaan myös kauan kaipailemani uusi lompakko (Pieces), jonne kännykkänikin mahtuu - kätevää lounaalle mennessä.

Noin muuten reissuni saldo jäi niukaksi. Lähinnä tuskailin väenpaljoutta ja pienikokoisia vaatteita, jotka voisivat ehkä mahtuakin päälleni, mutta näyttäisivät hirveiltä. Tunnustan tosin, että ostan usein liian isoja vaatteita... Oli miten oli, ostin vielä iiihanan voimakkaan violetin tuubihuivin (eikö se tuubihuivi ole, sellainen päätön?), joka nyt on akryyliä, mutta vitosen maksaneena, menkööt. Se löytyi H&M:ltä. Yhteensä siis sain retkelle kulumaan n. 55 euroa, mikä ei ollut paha. Mike puolestaan tyhjensi tilinsä ostelemalla vaatteita. Hänellä on nyt jokin tyyliuudistus meneillään, haluaa kuulemma näyttää aikuisemmalta, eikä miltään teinipojalta. Tämä tarkoittaa neulepaitoja, kauluspaitoja ja pikkutakkeja. Mikäpä siinä. Koskahan itse aikuistuisin?

Onneksi on nettikaupat. Voi rauhassa kotoa klikkailla tavaraa koriin, ilman että tarvisi taistella tungoksessa ja hikoilla sovituskopeissa. Tilasinkin sitten Ellokselta jos jonkinlaista sunnuntai-illan kuluessa ja odottelen Express-pakettiani saapuvaksi, ehkä jo huomenna. Saa nähdä löytyykö sieltä mitään sopivaa... Laitoin myös tilauksen MUA:lle, eli Makeup Academylle, johon törmäsin aivan sattumalta - ja jonka hintoihin rakastuin. Saa nähdä millaista laatu on! Jos tuotteet ovat kelpokamaa, saatan ehkä tilata sieltä jotain seuraavaan blogiarvontaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti