lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lauantain meikki & valituksia ihosta

Ihoni on viimeaikoina ollut poikkeuksellisen huonolla tuulella, mikä on minulle aivan uutta. Olen saanut näppyjä (!) ja ihoni kiiltelee rasvaisena jatkuvasti samalla kun poskiani kuumottaa inhottavasti. Olen vuosia syönyt e-pillereitä, mutta nyt kun päätin kokeilumielessä lopettaa yks kaks, ihoni, etenkin kasvoissa, on tarjonnut reippaasti päänvaivaa viimeiset viikot. Ihoni on vuosia ollut melko normaali, mitä nyt nenänpää on hieman kiillellyt ja huokoseni ovat aina olleet suuret. Nyt ihoni on kuitenkin mennyt aivan sekaisin. Aamulla, kun herään, kasvoni kiiltävät rasvaisena ja rasvan jopa tuntee, jos ihoa koskettaa. Ällöttävää. Kun pesen kasvoni, ihoani kiristää, kun se tuntuu niin kuivalta, vaikka käytän samoja aineita kuin jo kuukausia sitten. Kun laitan kosteusvoidetta, ihoni ei tunnu imevän sitä kunnolla itseensä vaan voide jää vain ihon pinnalle ja kiiltää rasvaisena, vaikka käyttäisin kevyitä geelivoiteita.

Meikkipohjani on lähdössä kävelemään jo parin tunnin kuluttua siitä, kun olen sen tehnyt ja saankin nykyään olla vähän väliä painelemassa ylimääräistä rasvaa kasvoiltani paperilla. Käytin pitkään talvella meikkivoiteita, mutta kokeilin nyt uudestaan BB-voiteitakin, siinä toivossa, että jos keveämpi aina auttaisi - ei se auta. Ostamani Rimmelin BB tuntuu muutenkin olevan hieman liian tumma ja lämpimän värinen... Olen koko viikon kaivannut myös hirvittävän paljon enemmän unta (sitä kuitenkaan juuri saamatta), minkä vuoksi työpäivinä meikkini onkin ollut maksimissaan tuota luokkaa, kuin tuossa kuvassa yllä/vasemmalla. Hiuksenikin ovat olleet viime aikoina todella helposti rasvoittuvat, mikä on myös melko rasittavaa. Työaamuna heitän kasvoilleni jonkinlaisen pohjan, hieman poskipunaa tai Lumene Natural Code -sarjan bronze & blush -tuotetta (koska muuten olen kalkkilaivan kapteeniakin kalpeampi), ripsiväriä ja jotain punaa/kiiltoa huuliin. Tylsää.

Tänään olin lähdössä Miken kanssa ulos syömään ja siinä samalla tekemään jotain kosmetiikkaostoksia (ihonhoitotuotteita) ja samalla päätin ottaa muutaman kuvan meikkausprosessista. Tein sellaisen minulle aika tyypillisen meikin, mutta hieman tummempana kuin yleensä.

Vas. pelkkä pohja / Oik. pohja + posket + silmät

Vas. valmis meikki & laittamattomat hiukset / Oik. hiukset jo hieman tuulen tuivertamina

Täytyy sanoa, että tänään askartelin meikkipohjani kanssa varmaankin 30 minuuttia (arkena teen koko meikkini + hiukseni n. 10 minuutissa) saadakseni sen näyttämään tuolta. En kuitenkaan vaivautunut käyttämään mitään valokyniä yms. tänään, koska en kokenut sitä tarvitsevani. Käytin L'Oreal Paris -sarjan Infallible meikkivoidetta, jota laitoin tänään meikkisienellä, jonka avulla sain ainetta helposti enemmän sinne, missä sitä enemmän tarvittiin. Käytin sitä siis samalla peitevoiteenakin. Hassua muuten, että omalla mittakaavallani tämä on tumma silmämeikki! Käytin Rimmelin 4:n sävyn ruskean paletin kolmea kylmempää ruskeaa sävyä ja suosikikseni muodostunutta L'Oreal Telescopic-maskaraa, jonka hetki sitten arvoin täällä blogissakin. Tulin samalla miettineeksi, pitäisikö tässä ehkä hankkia jokin kulmakarvaväri joskus, koska kulmakarvani ovat aika kylmän tumman sävyiset hiuksiini verrattuna tällä hetkellä. Hiukseni vetävät edelleen todella paljon punaiseen. Olen niihin vaalennusoperaation jälkeen iskenyt päälle vaaleanruskean värin, joka tasoitti hiusten sävyä hyvin muuten - mutta jätti otsatukan edelleen todella tummaksi. En nyt kyllä jaksa niiden kanssa tällä hetkellä häslätä sävyttävää hoitoainetta enempää, vaikka jossain vaiheessa pitäisi varmaan koittaa raidottaa tätä - tuskin kuitenkaan itse!

Kävin sitten reippaana tyttönä ostamassa Prismasta ihonhoitotuotteita, joten aion nyt yrittää löytää niistä jotain apua - vaikka hormonit tässä sitten ensisijaisesti ongelman lähteenä olisivatkin. Ostin mm. Lumenen kuorintaa ja seerumia, sekä 3-in-1 putsarin, jollaisista olen aina tykännyt, mutta en ole löytänyt vielä muuta iholleni sopivaa kuin Vichyn putsarin (olen saanut halppisversioista allergiaa). En ole käyttänyt kuorintaa varmaan ainakaan kuuteen kuukauteen ja seerumeita en ole kokeillut koskaan. Joskus käytin satunnaisesti Yves Rocherin hyvältä tuoksuvaa hoitoöljyä, mutta uskon, että kevyt ja raikas seerumi voi olla tällä hetkellä parempi tuote iholleni öljyn sijaan. Toivotaan, että jostain näistä tuotteista olisi apua!

1 kommentti:

  1. Mun silmiin sun iho näyttää kyllä edelleenkin kadehdittavan sileältä ja kauniilta. Turhaa murehdit! Vaikka itsehän sen eron helposti näkee ja sitä jää ehkä liiaksikin pohtimaan. Kaunis tyttö näkyy kuvissa, usko pois!

    VastaaPoista