tiistai 30. huhtikuuta 2013

Parhaat (kosmetiikka) kaverit


Mainitsinkin jo aiemmin, että ihoni on ollut aika häijynä viimeaikoina. Olenkin ensimmäistä kertaa vuosiin panostanut nyt enemmän ihonhoitoon ja jopa nauttinutkin siitä aina silloin tällöin, vaikka pyrin edelleen "pääsemään mahdollisimman vähällä", mitä ihoon käytettyyn aikaan tulee.

Ihoni on nyt paremmassa kunnossa, mutta ei vieläkään sellainen, kuin mitä se oli ennen. Ja tietenkin näppyihin tottumattomana olen tehnyt kaikkea sitä, mitä ei saisi tehdä - kuten rapsutellut kasvojani esim. suihkussa/saunassa jne. Olen löytänyt muutamia hyviä tuotteita päivittäiseen/viikottaiseen rutiiniini ja palannut jonkin vanhan rakkauden pariin. Kuvassa Lumene Sensitive Touch rauhoittava hoitoseerumi, The Body Shop (TBS) Tea Tree Blemish Fade Night Lotion, Lumene Sensitive Touch -puhdistusliinat, TBS Satsuma suihkugeeli, TBS mineraalipuuteripaperi ja Lumene Radiant Touch 2-in-1 detox-naamio/kuorinta.

Näistä olin aiemmin käyttänyt tuota (kallista, n. 7,50 euroa) puuteripaperia, joka on nyt taas palannut meikkipussiini päivittäiseen käyttöön, koska sitä on paljon mukavampi käyttää, kuin yhdistelmää vessapaperi + puuteri. Kiiltelevän ihon pelastus! Pakkauksessa on 100 paperia, joten kyllä näillä taas hetki pärjäillään. Etsiskellessäni ihonhoitoon liittyviä vinkkejä törmäsin Stricktly Style -blogissa tuohon Lumenen Sensitive Touch -seerumiin, sekä naamio-kuorinta-yhdistelmään. En oikein tiennyt onko ihoni ollut kuiva vai rasvainen, mutta koska ihoni oli lähinnä epätasainen, eikä niinkään finninen, ajattelin kokeilla ihan ensimmäiseksi herkän ihon seerumia ja laiskana ihmisenä voisin myös yhdistää naamion ja kuorinnan. Ihastuin kumpaankin heti. En tiedä kuvittelinko, mutta tuntui että ensimmäisenä aamuna kun olin tuota seerumia (edellisenä iltana saunan jälkeen) käyttänyt, ihoni tuntui tasaisemmalta ja paremmalta. Pääsin myös eroon poskien jatkuvasta kuumotuksesta ja punoituksesta, mikä oli alkanut reilu kuukausi sitten. Naamio-kuorinta-yhdistelmä puolestaan on kätevä, helppokäyttöinen ja nopeakin, sillä sen saa huuhdella pois jo muutaman minuutin kuluttua levityksestä, kastelemalla ensin sormenpäitä hieman ja hieromalla sen jälkeen ihoa kuorinnan aikaansaamiseksi. Kätevä tuote, joka jää varmasti pysyväksi osaksi kosmetiikkakokoelmaani.

Satsuma-suihkugeelillä nyt ei välttämättä ole muuta vaikutusta, kuin se, että se tuoksuu taivaalliselta suihkussa noina harmaina, ankeina päivinä ja siirtää ajatukset jonnekin lämpöiseen, aurinkoiseen ja eksoottiseen paikkaan... Tämän ostettuani muistin, miksi jo n. 14-vuotiaana säästelin rahojani nimen omaan The Body Shopin tuotteisiin (jotka muuten silloin olivat ehkä puolet halvempia) - niissä tuoksuu aidosti ne aineet, joiden pitäisikin tuoksua. Tuo Tea Tree yövoidekin tuoksuu todella vahvasti teepuuöljyltä, mutta tuoksu haihtuu iholta jonkin ajan kuluttua. Tähän tuotteeseen ihastuin heti, koska se tuntui todellakin vaikuttavan myönteisesti ihon rasvaisuuteen välittömästi. Tämä on ollut ainoa tuote, jonka jälkeen ihoni on tuntunut iholta, eikä rasvapallerolta... (ihana mielikuva) Aamuisin herään huomattavasti vähemmän kiiltävänä kuin aiemmin!

Lumenen puhdistuspyyhkeet ovat ihan kelpokamaa, kannan niitä (tai jotain muita puhdistuspyyhkeitä) aina laukussani varmuuden vuoksi.

Aloitin muuten myös nyt ensimmäisen beta-karoten-kuurini vuosiin siinä toivossa, että välttyisin aurinkoallergialta ja voisin jopa hieman hengähtää ulkosalla...

2 kommenttia:

  1. Heip, itselläni auttaa ihon rasvaisuuteen (nenään kiiltelyä estämään) vähän yllättäen jojobaöljy. Sitä pikkusen iholle, (mineraali)meikkiä päälle ja ei kiillä.

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos vinkistä! Tuota voisi kyllä kokeilla, en ainakaan nuorempana ollut jojoballe allerginen, kun käytin TBS:n jojoba-tuotteita...

    VastaaPoista