lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kotikylän tanhuvilla

Melko myöhään torstai-iltana saavuin Seinäjoelle, missä vanhin siskoni tuli kihlattunsa kanssa minua asemalle vastaan. Yksi asia oli niinkuin ennen; äidin luona kutsu kävi heti kahvipöytään -tai tarkemmin sanoen iltateelle ja voileiville. Perjantaiaamuna lähdimmekin sitten lapsuuteni kotikylään, eli Kauhajoelle hoitamaan pankkiasioita koko perheen voimin, sekä kummisetäni avustamana. Ohessa olevat kuvat ovat tuolta Kauhajoen reissulta ja ihana romanttinen kahvila oli Iounaspysähdyksemme Valkoinen Puu. Paikan kana-pesto panini oli erinomaista ja pekaanipähkinäpiirakka hyvin amerikkalaista. Panini kevyellä vihersalaatilla maksoi hieman alle 7 euroa ja piirakka jäätelöllä 4,70 euroa. Tee maksoi 2 euroa, mutta oli aika suuri, joten ihan 0K.

Perjantaina hikoilin vielä hieman Seinäjoen kaupoissa ja ostin KappAhlista farkkushortsit ja turkoosinvihreän puseron, joka oli alessa. Kiiruhdimme äidin kanssa kotiin, kun siskontyttöni soitti ja kertoi olevansa tulossa kylään. Ilta vierähti sitten jutellen, kahvitellen ja syöden, kunnes lähdin siskontyttöni kanssa käymään kaupungilla sen verran, että näkisimme tuttuni laulavan, mutta olimme liian myöhään ja liian aikaisin matkassa. Kävelimme sitten kuitenkin hetken kaupungilla, mikä oli kyllä huono idea Tango-Markkinoiden aikaan... Koko keskusta oli yhtä "räkäIää"...

Tänään olen ollut jotenkin tosi väsynyt, mutta kävin ratsastamassa ja auttelin vähän tallilla, mikä oli mukavaa, sillä reiluun kahteen tuntiin päässäni ei pyörinyt muuta, kuin hevosia. Tallin jälkeen kävin suihkussa ja söin, minkä jälkeen lähdin äidin avuksi ruokakauppaan. Piipahdin myös Seppälässä, mistä löysin edullisen asun hautajaisiin ja vähän muutakin. Samalla reissulla kävimme katsomassa isän tulevaa lepopaikkaa uurnalehdossa, mikä oli kaunis ja rauhallinen.

Huomenna olisi tarkoitus palata Tampereelle ja maanantaina pitäisi palata arkeen. Toivoisin maanantain olevan vielä vapaapäivä, koska nämä päivät ovat olleet raskaita ja tapahtumarikkaita. On outoa mennä kotiin taas, mutta helpottavaa nähdä Mike ja Milo.

Nyt aion vain olla loppuillan ja lukea tai katsoa TV:tä...

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, nyt alkoi tosissaan haluttamaan pekaanipähkinäpiirakkaa :)

    VastaaPoista
  2. Mmmm pekaanipähkinäpiirakkaa... nam!

    VastaaPoista