keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ruokaremontti (taas)

Rantakuntoon 2016 (?) -kampanja on (jälleen) startannut tässä taloudessa. Olemme tähänkin saakka syöneet 97% terveellisesti, mutta kuitenkin liikaa. Nyt olen päättänyt, että alas mennään ja kun sinne päästään, siellä myös pysytään. Ihan ensin ruokavalioon tungetaan reippaasti lisää kasviksia ja vesilasillisia. Näin kesällä myös marjoja tulee vedettyä antaumuksella, koska tuoreena ne ovat miljoonasti parempia, kuin pakasteesta.

Tänään nautin pariinkin otteeseen maustamattomasta jogurtista tuoreiden pensasmustikoiden kera... Nam! Olen myös ihastunut juustonmakuisiin riisikakkuihin ja kuvassakin näkyviin "pitasipseihin"... Valmistin tänään myös niin ihania Iohimedaljonkeja, että en kaivannut perunaakaan rinnalle, vaan popsin sen sijaan kasviksia.

Hyviä painonpudotusvinkkejä otetaan vastaan!

3 kommenttia:

  1. En nyt tieda painon pudotuksesta, mutta terveelliseen ruokavalioon pari juttua: Tosiaan, enemman kasviksia (viherpirtelot on myos helppoja ja hyvia), elainproteiinin sijaan kasvisproteiinia eli esim. papuja ja linsseja, kokeile vaikka tata keittoa http://chocochili.net/2009/03/helppo-linssikeitto/ , ja itsekin voi vihaksia kasvattaa (tosin nyt taitaa olla jo vahan liian myohaista tahan, mutta hei, ensi vuonna :) Parvekkeella saa vaikka mita kasvamaan).. ja tietysti kaupassa tuoteselosteiden syynaaminen, ettei tule ostettua sokeritonta jugurttia, missa onkin sitten kaksin kasin makeutusaineita jne.

    Itsetekemalla paasee aika pitkalle, tietaa tasan tarkkaan mita tulee syotya, tsemppia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti Katje!
    En ole koskaan tainnutkaan syödä linssejä?! Tykkäisinköhän? Viherpirtelöt kiinnostaa, eläinproteiinia olen aina syönyt aika heikosti, mutta tykkään kovasti lohesta ja kanaakin menee. Massiiviset naudanpihvit eivät ole ruokavaliooni kuuluneet ehkä 15 vuoteen? Haaveissani onkin ollut saada parvekkeelle jotain kasvamaan, siis hyötykasveja. Tomaatit kiinnostavat, koska rakastan kirsikkatomaatteja, herneet olisivat huippuja ja erilaiset marjat, nam! <3 Jogurteista syön 98% maustamattomia luonnonjogurtteja, koska pidän niistä eniten :)

    VastaaPoista
  3. Tässäpä jotain juttuja mitä tulee mieleen, aika paljon kun olen aiheeseen perehtynyt sekä itse että ravintovalmennuksen kautta.

    Kannattaa sekoittaa jogurttiin vaikka osa rahkaa niin siitä tulee vielä vähän täyttävämpi ja proteiinipitoisempi. Kaikki smoothiet (vaikka vaan jogurttia/rahkaa, marjoja, banskua, pikkuisen siemeniä) on tosi hyviä välipaloja ja lounaitakin. Mä käytin jossain vaiheessa vähän liikaakin hyviä rasvoja (salaatissa saattoi olla oliiviöljyä, avocadoa ja siemeniä kun kaksi näistä riittäisi), joten kannattaa olla pikkuisen varovainen niiden kanssa. Pieni kourallinen pähkinöitä/siemeniä päivässä on sopiva määrä. Jokaisella aterialla tulisi olla kasviksia, pelkästään niitä lisäämällä saa aika hyvin jo tasapainotettua syömäänsä ruokamäärää. Kokeile vaikka syödä päivän toisena pääateriana aina salaatti tai keitto ja toisena sitten jotain tukevampaa. Yksi kiva riisin/pastan/perunan/bataatin/couscousin korvike on quinoa ja niinkuin tuossa Katje sanoikin niin linsseistä ja pavuista saa kivasti ja helposti lisäproteiinia. Esim. GoGreenin pavut on tosi näppäriä heittää vaikka salaatin joukkoon. Terveellistä ja täyttävää.
    Kannattaa myös kokeilla gluteenittomia viljoja ennakkoluulottomasti vaihtelun vuoksi (esim. tattarihiutaleita tai hirssiä puuroksi - oma lempparini) ja maitotuotteita kannattaa pitää minimissään (korvata voi esim. riisi/kaura/soijamaitotuotteilla), ne jumittavat elimistöä. Yksi bloggaaja kirjoitti hyvin gluteenin ja maitotuotteiden vaikutuksesta monien terveyteen ja paino-ongelmiinkin (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-hyvaa , tämä blogi, tosi hyviä terveysaiheisia juttuja monesti) linkkaan sen jutun sulle joskus kun löydän sen (blogi on muuttanut ja arkistot eivät ole vielä siirtyneet).
    Kaikki kevyttuotteet kannattaa jättää ostamatta. Esim. rasvattomissa jogurteissa on monesti korvattu rasvan tuoma täyteläisyys kaikenmaailman humpuukiaineilla, jotka itseasiassa vain sekoittavat elimistöä. Kaikkein parasta olisi syödä mahdollisimman normaalia ja prosessoimatonta ruokaa, mutta kohtuudella. Vaikka raaka-aineet olisivat ns. terveellisiä niin kuitenkin määrät ja niiden kaloripitoisuudet voivat yllättää ja saada aikaan haluttua päinvastaisia vaikutuksia.

    Tällaisia tuli mieleen. Toivottavasti on jotain apua :) Ja niin, suosittelen muuten vieläkin sitä Detoxia ja siihen päälle semmoista Slim-kuuria :) Sillä saa kropan puhdistettua ja saa ns. puhtaan alun :) Mä olen saanut tuolla kuurilla lähtemään pariinkin otteeseen 5-8kg (tosin pelkkä tuon litkiminen ei auta - täytyy noudattaa myös tiettyä ruokavaliota), eivätkä ole tulleet takaisin (paitsi raskauden myötä ;))
    http://www.harmonia.fi/tuotteet/tuote?id=methoddraine+detox
    http://www.harmonia.fi/tuotteet/tuote?id=methoddraine+slim

    VastaaPoista